Bloemschiklessen

Bloemschikken voor beginners

Toe aan een nieuwe uitdaging ? Altijd al bloemschikken willen leren dan is dit je kans. Ben jij degene die van sfeer maken houdt en graag creatief bezig is met groen en bloemen. Geef je dan op! In september starten we weer met een nieuwe cursus. Tussentijds instromen is mogelijk. Eens in de maand komen de groepen bij elkaar en gaan we een bloemstuk maken. Opgave vooraf gewenst. 0527-251648


Boeket op vaas                                              Herfstschikking


Biedermeier                                                   Bloemstuk op platte schaal


Herfstcreaties

Herfstworkshop met kalebas en hortensia op woensdagavond 26 oktober om 20 uur opgave vooraf gewenst.

Start nieuw seizoen bloemschiklessen op woensdagmorgen en -avond  16 september.        Lijkt het jou wat? Bel gerust! Instromen tussentijds is mogelijk indien er nog plaats is.

De bloemschiklessen worden al meer dan 23 jaar gegeven onder de enthousiaste leiding van Anje Thijs in de landelijke omgeving van boerderij de Smalhorst iedere maand maken we een andere compositie. We werken met de seizoenen mee.

In de oude stallen van de schuur is ruimte geschapen om met elkaar creatief met groen en bloemen bezig te zijn daarnaast is er een gezellige ruimte gecreëerd om in de pauze samen te genieten van koffie of thee met iets lekkers erbij. De ruimtes zijn verwarmd.

Leer hoe fijn het is om met natuurlijke materialen te werken en ontdek je eigen creativiteit.

De lessen beginnen ’s morgens om half tien en ’s avonds om 20.00 uur. Aan het eind van de les neem je natuurlijk je eigengemaakte bloemencreatie mee naar huis.

Kosten:
€ 35.00 per les incl. materiaal. Je betaalt in januari voor 5 lessen ad €175.00 en in september weer voor 5 lessen ad €175.00.
Betaling kan ook per bank NL91RABO 0 3465 35670 Je neemt zelf je ondergrond mee om je bloemwerk op te maken.

Data:

Op  woensdagmorgen en -avond 14 september starten we met een nazomer schikking. we nemen een hoge vaas mee en gaan met monsterblad calla’s en grassen werken.

Workshop English paper roses op woensdagavond 28 oktober gaan we papieren rozen maken.   Diverse kleuren, modellen en grootte zijn mogelijk met steel en blad.

 


Handgebonden boeket                                  Bloemstuk met kurk


Herfstschikking                                               Lineair gebonden boeket

Data:
Iedere 2e woensdagmorgen en -avond van de maand.

Bloemschikdata woensdagochtend en -avond
resp:14 sept., 5 okt.,2 nov., 23 nov., 14 dec.
11 jan., 8 febr., 8 maart, 12 april en 3 mei.


Takkenframe in herfstsfeer                             Tuinarrangement

Huisregels bloemschikken:
Kun je een les niet komen dan bestaat de mogelijkheid om in dezelfde week een andere les te volgen. Anders wordt het stuk voor je gemaakt en kun je het later ophalen of iemand anders voor jou mee laten nemen.

Voor meer informatie en opgave bel naar Anje Thijs 0527-251648 of mail naar Het Anjertje