Rondleiding tuinen


Welkom in boerderijtuin “De Smalhorst” zwijnsweg 12 te Ens. Bij de Smalhorsttuin is een bloemschikatelier gevestigd waar het hele jaar door bloemschikcurssussen en allerlei workshops gegeven worden o.a. paneelschilderen.
Curiosa en brocante uit diverse landen zijn te vinden in The cosy farmstore.


Bij de rondleiding inbegrepen is een bezoek aan bloemschikatelier ‘Het Anjertje’ en The cosy farmstore. Dit is gelegen op dezelfde lokatie.

Kosten:
Entree tuin € 2.50 per persoon voor vrije rondwandeling.
Entree tuin met rondleiding voor groepen € 3.00 p.p.

Data:
Rondleiding of bezichtiging van “De Smalhorst” tuin is mogelijk van mei tot en met augustus na telefonische afspraak.
We zijn op zondag gesloten.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0527-251648 of 06 28 931730.


Even bijpraten met zijn allen op het terras


“De Smalhorst” is een boerderijtuin van 5000m².

De tuin bestaat uit verschillende tuinen die elk een eigen sfeer hebben en is aangelegd in romantisch klassieke stijl, een echte liefhebbers tuin. De tuin rondom de woning heeft vele knusse hoekjes, pergola’s, doorkijkjes en gezellige zitjes, vijvers, waterelementen en ornamenten.

De tuin kenmerkt zich verder door de variatie en combinatie in planten en struiken, buxusperken met rozen, rozen die ook door de hele tuin verwerkt zijn.


Achter het hek vindt u de wandeltuin deze biedt uitzicht op het polderlandschap.

Deze tuin heeft een Engels karakter en geeft je een prettig gevoel als je erdoorheen loopt, je kunt hier genieten van de rozenbegroeide pergola’s en fraai gevormde buxusvakken met rozen, grote groepen met dezelfde planten en struiken geven de nodige rust.


Beklim de verhoging en geniet van een heel ander zicht op de tuin.

Door de vorst van 3 jaar geleden zijn de pergola’s iets  minder uitbundig omdat we de rozen hebben moeten vervangen. Na de zachte winter van afgelopen jaar is het herstel heel hard gegaan en verwachten we weer veel rozen dit jaar.
Tot ziens in boerderijtuin De Smalhorst!
tel 0527-251648